Föredrag och workshop med Gerhard Marcel Martin

Församlingssalen i Gustaf Vasa församling, 11 maj 2019

Tomasevangeliet
Vidga dina vyer genom att lära dig mer om Jesu budskap enligt Tomasevangeliet. Det har kallats det femte evangeliet och upptäcktes i en grotta i Egypten år 1945/46 och har använts extremt tidigt i historien som källa. (Före 350 e Kr vilket är papyrusets datering).

Prof.Dr Gerhard Marcel Martin, Marburg, har ägnat många års forskning åt denna text och skrivit en bok om det. Gerhard Marcel Martin är också en av föregångarna till det som kallas bibliodrama. Sedan 1977 har han tillsammans med andra aktörer utövat denna metod att på ett kreativt och odogmatiskt sätt närma sig bibliska och andra texter på både en yttre och en inre scen. Han har också skrivit flera böcker om bibliodrama och andra teologiska ämnen och är översatt till flera språk. Under flera år var han gästprofessor i Kyoto, Japan.

Lördagen den 11 maj 2019 kan du både få höra om den spännande källan Tomasevangeliet och prova bibliodrama utifrån några av de Jesusord som finns i Tomasevangeliet under ledning av Gerhard Marcel Martin. Möjlighet finns också att delta endast i föredraget inkl. lunch, se anmälan nedan.
Föreläsningen och workshopen kommer hållas på engelska.

Plats: Församlingssalen i Gustaf Vasa församling, Västmannagatan 63 vid Odenplan
Tid: Föredrag kl 11-12
Lättlunch 12-13
Workshop 13-15
Kostnad: Föredrag, lättlunch och workshop 400 kr
Enbart Föredrag inkl. lättlunch 250 kr
Frågor till lotta.geisler(at)svenskakyrkan.se
Anmälan senast 2 maj till kekke.waltersson(at)sensus.se (Kostnaden faktureras.)

Arrangörer: Gustaf Vasa församling i Stockholm, Bibliodramasällskapet i Sverige och Sensus Studieförbund.

Ladda ner affisch (pdf)