Jubelåret blir 2021! Datum är inte fastställt ännu!

Under 2020 insåg vi att det inte kommer fungera pga Covid-19.
Vi har nu beslutat att ställa in… förlåt, ställa om och skjuta på detta
ett år
.

Hösten 2021 kommer vi att fira Bibliodramasällskapet i Sverige elva år som förening. Därför vill vi jubla och vara glada, och mötas kring texter om jubelåret i Bibeln och förbinda det med hållbarhet! Vid årets bibliodramadagar i november vill vi samla alla som vill vara med och fira, men också bjuda in intresserade och nyfikna att delta på olika vis!

           

Vi satsar på ett härligt program, men mera om datum och praktiskt kommer så fort vi har fått stadigare information om läget i Sverige.

Vänta och längta…..

Festkväll med Jubelårskrönika, teater, god mat och mycket mer. För dem som vill umgås hela kvällen utan att behöva bryta upp kommer möjligheten till övernattning till söndagen erbjudas, inklusive frukost!

Bibliodramasällskapets styrelse hoppas att Du vill vara med och tillsammans med oss både fira arbetet med bibliodrama och göra bibliodrama förstås, och på så vis bidra till bibliodramas hållbarhet som ett berörande, kreativt, lekfullt och seriöst sätt att skapa möten mellan texter och människors liv också i framtiden!
                                                                       

Programmet är byggt med möjlighet att delta under hela tiden eller välja olika delar.  Så här tänker vi oss helgen:

Fredag 6/11

Soppa och kvällsmacka.

En lång workshop börjar redan på fredagen och fortsätter under lördagen.

Workshop 1 : Fredag kl.18.00 – Lördag kl.16.00

Bibliodrama med Feldenkrais 

” I vår workshop får du möjlighet att låta din kropp leda dig i mötet med bibelordet.” Du behöver inga förkunskaper. Kom gärna i bekväma kläder.

Ledare: Helene Isborn, Grundkurs: Bibliodrama 2007-2009,vidare-utbildning: Bibliodramaledare 2012-2013. Susanne Dahlgren, utbildning i Västerås, 1996. Båda är församlingspedagoger och bibliodramaledare i Svenska kyrkan, Falun.

Parallellt under fredagskvällen kommer den som vill kunna delta i en kortare workshop.        

Workshop 2: Fredag kl. 18.00 – 21.00

Bibliolog utifrån en bibeltext. Bibliolog är ett särskilt sätt att arbeta i grupp med en bibeltext. 

Ledare: Eva Danneholm, pastor, Stockholm.                                                         Grundkurs: Bibliodrama 2005-2007, vidareutbildning: Bibliodrama-ledare 2012-2013. Bibliologledare och snart bibliolog-lärare.

Lördag 7/11

Frukost för dem som övernattat. Den långa workshopen fortsätter med ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Parallellt med det långa bibliodramat finns det på förmiddagen möjlighet att vara med på ett kortare bibliodrama och ytterligare ett på eftermiddagen.              

Workshop 3: Lördag kl. 9.00 -12.00

Bröderna Grimms saga ”Jorinde och Joringel”. 

En vacker och gripande aktuell saga om närhet och avstånd, människor och vilda djur, paralyserande fångenskap och förlösande krafter samt kärlek och ett läkemedel som ska kunna bryta den onda förtrollningen.

Ledare: Corinna Friedl, sjukhuspräst och gestalt-psykoterapeut vid Skånes-universitetssjukhus i Malmö. Eva Andersson, församlingspedagog och lärare vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund. Grundkurs: Bibliodrama 2017-2019.

Workshop 4: Lördag kl.13.00 -16.00

Bibliodrama utifrån dikten ”C-dur” av Tomas Tranströmer. Att låta den poetiska stämningen väcka konkreta tankar och lekfullhet.

LedareFrida Hellsing, pastor, Kaxholmen. Grundkurs: Bibliodrama 2009-2011.  Henrik Ydreborg, Verksamhetsutvecklare Bilda, Jönköping. Grundkurs: Bibliodrama 2009-2011.

Lunch serveras förstås mitt på dagen.

Årsmötet hålls på eftermiddagen.

På kvällen blir det Festkväll med Jubelårskrönika, teater, god mat och mycket mer.

För dem som vill umgås hela kvällen utan att behöva bryta upp kommer möjligheten till övernattning till söndagen erbjudas, inklusive frukost!

Bibliodramasällskapets styrelse hoppas att Du vill vara med och tillsammans med oss både fira arbetet med bibliodrama och göra bibliodrama förstås, och på så vis bidra till bibliodramas hållbarhet som ett berörande, kreativt, lekfullt och seriöst sätt att skapa möten mellan texter och människors liv också i framtiden!

 Följ gärna gruppen på Facebook: ”Bibliodramasällskapet i Sverige”.

Här hittar du korta reklamsnuttar från helgen:

Film 1: Lotta Geisler hälsar välkommen https://vimeo.com/435793945?fbclid=IwAR3kPCuNmF1KN_irldjp0XJw7BvsREnIVwWa-CJpaQeqPTGMh7P23HBbcjw

Film 2:Workshop 1 https://youtu.be/Jis2caNcrMg

Film 3: Workshop 4 https://youtu.be/KTyRdtHqSZM

Film 4: Workshop 2 https://youtu.be/W_MC94Wz0-c

Film 5: Åke Jonsson, är skapelseteolog, pastor och lektor på Teologiska Högskolan. https://youtu.be/njDsySfGYS4

Film 6: Lyssna på ett bidrag som ger mersmak till festen. Arne Jakobsson, lantbrukare från Gårdtjärn. https://youtu.be/lTbtWxawkx8

Film 7: På Festkvällen för du även lyssna och uppleva Enmansteater
” Mistero Buffo” med Arne Jakobsson, lantbrukare från Gårdtjärn.https://youtu.be/tnD8wvAFA1s

Film 7: Workshop 3 https://youtu.be/dj4HWdZP1sA