Jubelår ! Vi firar 6-8 november 2020.

I år 2020 firar Bibliodramasällskapet i Sverige tio år som förening. Därför vill vi jubla och vara glada, och mötas kring texter om jubelåret i Bibeln och förbinda det med hållbarhet! Vid årets bibliodramadagar i november vill vi samla alla som vill vara med och fira, men också bjuda in intresserade och nyfikna att delta på olika vis!

Vi bjuder in till två dagar, med möjlighet till övernattning.
Vi hoppas att det är många som vill vara med och har därför bokat den mysiga Kärsögården (10 min med buss från Brommaplan i Stockholm) i syfte att ha tid tillsammans på en fin plats!

Programmet är byggt med möjlighet att delta under hela tiden eller välja olika delar. 

Kostnaden: Varierar mellan 400 kr till 1700 beroende vad man anmäler sig till. Det finns också möjlighet till övernattning.

Justerats pris till 1750 kr då ingår också frukosten fre-lö.
( I foldern står det gamla priset.)

Anmälan: Kostnaderna specificeras på anmälningsblanketten som du hittar på www.brommafolkhogskola.se/korta-kurser

DIREKT: https://www.brommafolkhogskola.se/korta-kurser/bibliodrama/

Sista anmälningsdagen är den 1 september 2020.

Datum: Fredag kväll 6 november till söndag morgon 8 november.
(Observera datumet!  I ett tidigt skede skrev vi ett annat datum, som då var preliminärt. Det är dessa dagar som gäller!)

Skulle det inte bli tillräckligt många anmälda före september, så har vi bokat Bromma folkhögskola, och om Folkhälsomyndigheten säger att vi inte får träffas så blir bibliodramadagarna digitala.                                               

Lunch serveras förstås mitt på dagen. Årsmötet hålls på eftermiddagen.

Festkväll med Jubelårskrönika, teater, god mat och mycket mer. För dem som vill umgås hela kvällen utan att behöva bryta upp kommer möjligheten till övernattning till söndagen erbjudas, inklusive frukost!

Bibliodramasällskapets styrelse hoppas att Du vill vara med och tillsammans med oss både fira arbetet med bibliodrama och göra bibliodrama förstås, och på så vis bidra till bibliodramas hållbarhet som ett berörande, kreativt, lekfullt och seriöst sätt att skapa möten mellan texter och människors liv också i framtiden!
                                                                       

Programmet är byggt med möjlighet att delta under hela tiden eller välja olika delar.  Så här tänker vi oss helgen:

Fredag 6/11

Soppa och kvällsmacka.

En lång workshop börjar redan på fredagen och fortsätter under lördagen.

Workshop 1 : Fredag kl.18.00 – Lördag kl.16.00

Bibliodrama med Feldenkrais 

” I vår workshop får du möjlighet att låta din kropp leda dig i mötet med bibelordet.” Du behöver inga förkunskaper. Kom gärna i bekväma kläder.

Ledare: Helene Isborn, Grundkurs: Bibliodrama 2007-2009,vidare-utbildning: Bibliodramaledare 2012-2013. Susanne Dahlgren, utbildning i Västerås, 1996. Båda är församlingspedagoger och bibliodramaledare i Svenska kyrkan, Falun.

Parallellt under fredagskvällen kommer den som vill kunna delta i en kortare workshop.        

Workshop 2: Fredag kl. 18.00 – 21.00

Bibliolog utifrån en bibeltext. Bibliolog är ett särskilt sätt att arbeta i grupp med en bibeltext. 

Ledare: Eva Danneholm, pastor, Stockholm.                                                         Grundkurs: Bibliodrama 2005-2007, vidareutbildning: Bibliodrama-ledare 2012-2013. Bibliologledare och snart bibliolog-lärare.

Lördag 7/11

Frukost för dem som övernattat. Den långa workshopen fortsätter med ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Parallellt med det långa bibliodramat finns det på förmiddagen möjlighet att vara med på ett kortare bibliodrama och ytterligare ett på eftermiddagen.              

Workshop 3: Lördag kl. 9.00 -12.00

Bröderna Grimms saga ”Jorinde och Joringel”. 

En vacker och gripande aktuell saga om närhet och avstånd, människor och vilda djur, paralyserande fångenskap och förlösande krafter samt kärlek och ett läkemedel som ska kunna bryta den onda förtrollningen.

Ledare: Corinna Friedl, sjukhuspräst och gestalt-psykoterapeut vid Skånes-universitetssjukhus i Malmö. Eva Andersson, församlingspedagog och lärare vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund. Grundkurs: Bibliodrama 2017-2019.

Workshop 4: Lördag kl.13.00 -16.00

Bibliodrama utifrån dikten ”C-dur” av Tomas Tranströmer. Att låta den poetiska stämningen väcka konkreta tankar och lekfullhet.

LedareFrida Hellsing, pastor, Kaxholmen. Grundkurs: Bibliodrama 2009-2011.  Henrik Ydreborg, Verksamhetsutvecklare Bilda, Jönköping. Grundkurs: Bibliodrama 2009-2011.

Lunch serveras förstås mitt på dagen.

Årsmötet hålls på eftermiddagen.

På kvällen blir det Festkväll med Jubelårskrönika, teater, god mat och mycket mer.

För dem som vill umgås hela kvällen utan att behöva bryta upp kommer möjligheten till övernattning till söndagen erbjudas, inklusive frukost!

Bibliodramasällskapets styrelse hoppas att Du vill vara med och tillsammans med oss både fira arbetet med bibliodrama och göra bibliodrama förstås, och på så vis bidra till bibliodramas hållbarhet som ett berörande, kreativt, lekfullt och seriöst sätt att skapa möten mellan texter och människors liv också i framtiden!

 Följ gärna gruppen på Facebook: ”Bibliodramasällskapet i Sverige”.

Här kan du ladda ner foldrar och reklamblad för att hjälpa till och sprida information om jubelhelgen i november.

Hjälp till och dela med dig till bibliodramavänner och till dem som inte upptäckt det ännu, detta kan vara årets ”happening”.

Här hittar du korta reklamsnuttar från helgen:

Film 1: Lotta Geisler hälsar välkommen https://vimeo.com/435793945?fbclid=IwAR3kPCuNmF1KN_irldjp0XJw7BvsREnIVwWa-CJpaQeqPTGMh7P23HBbcjw

Film 2:Workshop 1 https://youtu.be/Jis2caNcrMg

Film 3: Workshop 4 https://youtu.be/KTyRdtHqSZM

Film 4: Workshop 2 https://youtu.be/W_MC94Wz0-c

Film 5: Åke Jonsson, är skapelseteolog, pastor och lektor på Teologiska Högskolan. https://youtu.be/njDsySfGYS4

Film 6: Lyssna på ett bidrag som ger mersmak till festen. Arne Jakobsson, lantbrukare från Gårdtjärn. https://youtu.be/lTbtWxawkx8

Film 7: På Festkvällen för du även lyssna och uppleva Enmansteater
” Mistero Buffo” med Arne Jakobsson, lantbrukare från Gårdtjärn.https://youtu.be/tnD8wvAFA1s

Film 7: Workshop 3 https://youtu.be/dj4HWdZP1sA